高职单招网欢迎您!
首页 重庆 四川 湖南 福建 河南 广东 湖北 江苏 浙江 山东 安徽 海南 江西 广西 北京 天津 河北 山西 辽宁 吉林 上海 贵州 云南 新疆 陕西 甘肃 青海 宁夏 黑龙江 西藏 内蒙古
您当前位置:福建单招网>>单招试题>>单招英语>>文章详情

2016年福建高职招考英语押题卷(三)

来源:互联网

时间:2016-09-14

阅读数:673

扫码关注高职单招网

扫码关注大先生教育

2016年福建高职招考英语押题卷(三)

.语法单句填空

1—He admitted ________(cheat) in the exam.

—That's why he was not admitted ________ universities or colleges.

答案:cheatingto 句意:——他承认在考试中作弊。——这就是他为什么未被大学录取的原因。admit意为承认,常接动名词作宾语;admit sb. to/into...准许……入学

2Some pupils will be left in ________charge of especially when their parents are working overtime.

答案:the 句意:一些学生将会被留下来由某个人来管理,尤其是当他们的父母加班的时候。in charge of控制;管理in the charge of……的管理

3—It's better for you to lose weight by taking exercise every morning.

—I think your suggestion deserves ________ (try)

答案:to be tried deserve值得deserve to be donedeserve doing“……值得被做

4The leader, as well as his team, ________ (interview) the moment they announced their discovery.

答案:was interviewed 考查时态和主谓一致。句意:刚刚宣布他们的发现,这位领导和他的团队就受到了采访。根据句意可知事情已经发生,所以用过去时。主语后接as well as短语作插入语时,谓语动词形式不受其影响;这里的主语是The leader,所以谓语动词应该用单数。

5Mr. Smith never does any reading in the evening; ________does Mrs. Smith.

答案:neither/nor 考查倒装。句意:史密斯先生晚上从来不读书,史密斯夫人也不。neither/nor置于句首时,句子要部分倒装。

6In our class, the student leaders are ________duty ________few days.

答案:onevery 考查冠词。第一空on duty值班,值勤;第二空every few days每几天

7To help students to be interested in learning English, a contest ________(hold) next month.

答案:will be held 考查时态和语态。句意:为了让学生们对学英语感兴趣,下个月将举行一个竞赛。contesthold之间存在被动关系;由句末的时间状语next month可知,此处应用一般将来时的被动语态。

8Eating properly and exercising ________(regular) makes one enjoy a longer and healthier life.

答案:regularly 考查副词词义。句意:合理饮食加上经常锻炼能使人健康长寿。regularly经常地,与句意相符。

9I regret to inform you that your brother is just the one we'll get someone ________ (replace)

答案:to replace replace的宾语是宾语从句中省略掉的关系代词thatwhoget sb. to do sth.让某人做某事。句意:很抱歉通知你,那个我们要找人替换的人就是你哥哥。

10By the time I saw the job ________(advertise) in the newspaper, it was already too late.

答案:advertised 考查非谓语作定语。advertise与其所修饰的中心词the job构成被动关系,且动作已经完成,故使用过去分词形式。

.阅读理解

Sports account for a growing amount of income made on the sales of commercial time by television companies. Many television companies have used sports to attract viewers from particular sections of the general public, and then they have sold audiences to advertisers.

An attraction of sport programs for the major US. media companies is that events are often held on Saturday and Sunday afternoons—the slowest time periods of the week for general television viewing. Sport events are the most popular weekend programs, especially among male viewers who may not watch much television at other times during the week. This means the television networks are able to sell advertising time at relatively high prices during what normally would be dead time for programming.

Media corporations also use sports to attract commercial sponsors that might take their advertising dollars elsewhere if television stations did not report certain sports. The people in the advertising departments of major corporations realize that sports attract male viewers. They also realize that most business travelers are men and that many men make family decisions on the purchases of computers, cars and life insurance.

Golf and tennis are special cases for television programming. These sports attract few viewers, and the ratings (收视率) are unusually low. However, the audience for these sports is attractive to certain advertisers. It is made up of people from the highest income groups in the United States, including many lawyers and business managers. This is why television reporting of golf and tennis is sponsored by companies selling high­priced cars, business and personal computer, and holiday trips. This is also why the networks continue to carry these programs regardless of low ratings. Advertisers are willing to pay high fees to reach high­income consumers and those managers who make decisions to buy thousands of “company cars” and computers. With such viewers, these programs don't need high ratings to stay on the air.

文章大意:体育节目在电视的广告收入中占据着重要的地位。

1Television sport programs on weekend afternoons ________.

Aresult in more sport events

Bget more viewers to play sports

Cmake more people interested in television

Dbring more money to the television networks

答案:D 细节理解题。由第二段最后一句话“This means the television networks are able to sell advertising time at relatively high prices during what normally would be dead time for programming.”可知,周末下午的电视体育节目会给电视台带来更多的钱。

2Why would weekend afternoons become dead time without sport programs?

ABecause there would be few viewers.

BBecause the advertisers would be off work.

CBecause television programs would go slowly.

DBecause viewers would pay less for watching television.

答案:A 推理判断题。由第二段第一句话“...the slowest time periods of the week for general television viewing.”可推知,周末是一般的电视节目收视率最低的时候。

3The ratings are not important for golf and tennis programs because ________.

Atheir advertisers are carmakers

Btheir viewers are attracted by sports

Ctheir advertisers target at rich people

Dtheir viewers can afford expensive cars

答案:C 细节理解题。由最后一段第三、四句话可知,高尔夫和网球的赞助商和目标群体都是高收入群体,所以收视率不是问题。

4What is the passage mainly about?

ATelevision viewers are determined by male viewers.

BRich viewers contribute most to television companies.

CSports are gaining importance in advertising on television.

DCommercial advertisers are the major sponsors of sport events.

答案:C 主旨大意题。由全文,特别是第一段可知,体育节目在电视的广告收入中占据着重要的地位。

.完形填空

Leaping on a narrow balance beam (平衡木) is not easy. But Lola Walter, a 13­year­old gymnast, is an expert at it.

To perfect her skills, Lola __1__ for four hours a day, five days a week. At the state championships in March, she finished seventh out of 16 girls.

That's especially impressive, __2__ she is legally blind, born with a rare condition that causes her eyes to shift (移动) constantly. She often sees double and can't __3__ how far away things are.

When she was little, her mom __4__ that even though she couldn't see __5__she was fearless. So her mom signed her up for gymnastics when she was three. She loved the __6__ right away and gymnastics became her favorite.

Though learning gymnastics has been more __7__ for her than for some of her teammates, she has never quit. She doesn't let her __8__ stop her from doing anything that she wants to.

She likes the determination it takes to do the sport. Her biggest __9__ is the balance beam. Because she has double vision, she often sees two beams. She must use her sense of touch to help her during her routine. Sometimes she even closes her eyes. You have to __10__ your mind that it'll take you where you want to go says Lola.

To be a top­level gymnastics, one must be brave. The beam is probably the most __11__ for anyone because it's four inches wide. At the state competition, Lola didn't fall __12__ the beam. In fact, she got an 8.1 out of 10—her highest score yet.

Lola doesn't want to be __13__ differently from the other girls on her team. At competitions, the judges don't know about her vision __14__. She doesn't tell them, because she doesn't think they need to know. Her mom is amazed by her __15__ attitude.

Lola never thinks about __16__. She is presently at level 7 while the highest is level 10 in gymnastics. Her __17__ is to reach level 9. She says she wants to be a gymnastics coach to pass down what she's learned to other kids __18__ she grows up.

Lola is __19__ of all her hard work and success. She says it's helped her overcome problems in her life outside gymnastics too. Her __20__ for others is “just believe in yourself.”

文章大意:本文为夹叙夹议的文章。全文讲述了一个身残志坚的女体操运动员——Lala Walter。她虽然视力有问题,但是却克服自身条件的不足和常人所不能克服的困难,努力练体操,希望将来能把自己所学传给别的孩子。她建议我们要相信自己。

1A.runs          Bteaches

Ctrains       Ddances

答案:C 联系前半句为了完美她的技术,我们知道,她要每周五天,每天训练四小时,因此此处要用train(训练)一词。

2A.since    Bunless

Cafter       Dthough

答案:A “That's especially impressive”的原因是“she is legally blind”,前后是因果关系,因此此处用since引导原因状语从句。

3A.tell      Bguess

Cassume     Dpredict

答案:A 前文提到她的眼睛有毛病,因此,此处指她分辨不出东西离她有多远,要用tell一词,意为 区分,辨别。其他三项guess猜;assume假定;predict预测,均与语境不符。

4A.suspected    Bremembered

Cimagined    Dnoticed

答案:D 妈妈无意当中注意到即使她看不清东西,她也不害怕,因此此处要选notice,指无意当中注意到 suspect怀疑;remember记住;imagine想像,均不合语境。

5A.deeply   Bwell

Cahead       Dclosely

答案:B 文章第三段就提到了,她视力有问题,看不清物体,叠影,分辨不清物体离她有多远,因此此处要选well

6A.task     Bsport

Cevent       Dshow

答案:B 此处用the sport指代gymnastics

7A.boring   Benjoyable

Cdifficult     Dsatisfactory

答案:C 因为她视力有问题,很明显她学体操比别的队友要困难(difficult)

8A.talent    Bquality

Cnature      Dcondition

答案:D 她是一个很有决心的女孩,她不会让她自身的条件阻止她干自己想干的事情。由文章内容可知,此处是指她视力有问题这一自身条件,因此选用condition意为:条件。talent才能;quality品质;nature本性,均不合语境。

9A.doubt    Badvantage

 Cchallenge   Dprogress

答案:C 由本段后面的内容可知,平衡木是她最大的挑战(challenge)

10A.examine     Bexpress

Copen       Dtrust

答案:D 她闭上眼睛是因为她相信(trust)她的能力,相信它能带她想去的地方。

11A.fearful   Bharmful

Cunfair      Dinconvenient

答案:A 因为平衡木只有四英寸宽,因此我们可以说它是令任何人最害怕的,因此我们此处选用fearful,指令人恐惧的,令人害怕的harmful有害的;unfair不公平的;inconvenient不方便的,均不合语境。

12A.to       Bon

Coff        Dagainst

答案:C fall off……上掉下来,此处指她在国家比赛中没有从平衡木上掉下来

13A.greeted   Btreated

Cserved      Dpaid

答案:B 她不想受到与队里别的女孩不一样的对待,指她希望教练能把她当正常女孩。因此此处我们要选treat,对待之意。

14A.pains     Bstresses

Cinjuries     Dproblems

答案:D 上文就提到她有视力方面的问题(problem)

15A.positive   Bfriendly

Cflexible    Dcautious

答案:A 她不希望在队里受到特殊优待;在打比赛时不想让裁判知道她视力有问题,这是因为她把自己当成一个正常人,妈妈对她这种乐观的对待生活的方式感到很吃惊。positive积极的,符合语境。friendly友好的;flexible灵活的;cautious小心翼翼的,均不合语境。

16A.defending    Bquitting

Cwinning    Dbargaining

答案:B 整篇文章提到她是个很有决心的女孩,她永远不会放弃的。quit退出,放弃。

17A.standard     Brange

Cview       Dgoal

答案:D 达到9级是她的目标,因此此处选用goal,目标。

18A.until     Bas

Cwhen      Dbefore

答案:C 当她长大后,她要当个体操教练把她所学的传给别的孩子。when she grows upwhen引导的时间状语从句。

19A.proud    Btired

Cashamed   Dconfident

答案:A be proud of ……自豪;be tried of ……厌倦;be ashamed of ……羞愧;be confident of……有信心。她对她所有的努力和成功当然是很自豪。

20A.plan     Badvice

Creward    Dresponsibility

答案:B “Just believe in yourself”是她给别人的建议,因此advice(建议,劝告)为最佳之选。

.语法填空

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。

AI see Mike Farmer has make__1__ into the Olympic team. He beat the__2__(nation) record by 0.1 of a second.

BThat's great. He's __3__(good) runner I've seen this season. I'm__4__he'll win a medal at the Olympics.

AI think you're right. I think we have a very good athletics team. They should do__5__in the Olympics. How many medals do you think we'll win?

BI really don't know. I don't think we'll win many gold__6__(medal), but I think we should win several silver and bronze ones.

AWhat do you think our chances are in__7__ events.

BIn the last Olympics, we did very well in swimming, cycling and ball sports. I think we'll do well in__8__same events.

AWe might get a gold medal in the sailing too. Our team put in a lot of practice.

BI think we can expect to get between 30 to 40 medals__9__total.

AYou are very__10__(optimism)!

答案:

1it 2.national 3.the best 4.sure 5.well 6.medals

7the 8.those 9.in 10.optimistic

 

免责声明:本文系本网编辑转载,转载目的在于传递更多信息,并不代表本网赞同其观点和对其真实性负责。如涉及作品内容、版权和其它问题,请在30日内与本网联系,我们将在第一时间删除内容,联系电话:023-88190008!

想对作者说点什么?

我来说一句

请先登录

相关新闻

福建单招网合作热线

400-0509-023

周一至周日:9:00-21:00

高职单招网新浪博客

立即关注

2013-2019 福建单招网, All Rights Reserved. | 渝ICP备16012042号-2 | 渝公网备 50011202500631号

公司地址:重庆市渝北区嘉州协信中心B栋9层(重庆教育考试院旁)| 广告投放:15023308442(曾老师) |合作加盟:15025359797(刘老师)

×
  • 真实姓名:
  • 手机号码:
  • 意向学校:
  • 意向专业:
  • 邀答数量:
  • 毕业学校
  • QQ号码: